Equi-coaching: waar bestaat het uit?

Ben je slachtoffer van een burn-out, stress op het werk of een trauma? Wil je er grip op krijgen en in contact komen met jezelf? Dit is al een stap op weg naar genezing en we kunnen je alleen maar aanmoedigen. Coaching met paarden Amsterdam is al jaren een van de populaire oplossingen. We vertellen je er in dit artikel meer over.

Wat is paardenbegeleiding?

Coaching door paarden staat nog steeds bekend als paardencoaching. Wat u moet weten, is dat paarden in een kudde leven. Ze kunnen niet als mensen denken. Met lichamelijke energie slagen ze erin om te doen wat ze kunnen. Het zijn ook vluchtdieren die alleen roofdieren kunnen ontvluchten als ze in perfecte gezondheid verkeren. Als een mens naast een paard staat, scant het dier het. Het paard is een expert in het lezen van menselijk lichaam en emotionele taal. Dit is de reden waarom verschillende life coaches hen tot hun werkpartner hebben gemaakt.

Hoe werkt een equo-coaching sessie?

Degenen die deelnemen aan de sessie worden in verschillende situaties gepresenteerd. Het gaat erom dat je in contact staat met het paard. U hoeft hiervoor de contouren van het paardrijden niet onder de knie te krijgen. Elke oefening wordt op de grond uitgevoerd en ruiters zijn welkom. Het is dus een kwestie van werken aan de relatie tussen de klant en zijn date zodat het koppel in totale samenhang is.

Het moet worden vermeld dat het paard is begiftigd met extreme gevoeligheid. Als hij eenmaal voor dit dier staat, zal hij in staat zijn om uw gemoedstoestand, uw twijfels, uw behoeften en ook uw emoties te ontcijferen, zelfs die welke u uit onwetendheid overbrengt. Het delen van uw ervaringen is een moment van uitwisseling en ondersteuning, het is ook een bron van natuurlijk onderwijs.

Tijdens deze uitwisseling kun je niet vals spelen, omdat het paard onze tekortkomingen kan identificeren: angst, gebrek aan zelfvertrouwen, twijfel, nervositeit, onduidelijkheid, enz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *