Je ruiterbewijs halen

Bij een manege kun je lessen volgen om je ruiterbewijs te halen. Nadat je de CBR certificaten behaald hebt kun je aantonen dat je goede basisvaardigheden beschikt. Met een CBR1 en CBR2 certificaat op zak kun je aanmelden voor een ruiterbewijs. Bij manege Filip Dros is het mogelijk om te oefenen en examen te doen voor een ruiterbewijs. Met een ruiterbewijs kun je aantonen dat de veiligheid van jou, je paard en de omgeving goed in acht neemt. Binnen de opleiding voor de ruiterbewijs leer je ontzettend veel. Je leert alles, van verkeersveiligheid tot de verzorging van je paard.

Je ruiterbewijs halen

Het halen van een ruiterbewijs is een zeer leerzaam en leuk proces. Je leert extra rijvaardigheden. Verschillende technieken van het paardrijden komen aan bod. Denk aan het rijden en springvaardigheden. Doordat je voorafgaand aan het ruiterbewijs een CBR certificaat moet halen, zul je de basis van deze vaardigheden al beheersen. Hierdoor is een ruiterbewijs een leuk haalbare cursus. De eisen voor het behalen van een ruiterbewijs is dat je in het bezit bent van dus een CBR1 en CBR2 bewijs. Daarnaast zul je minimaal 12 jaar moeten zijn voordat je een aanvraag kan indienen voor een ruiterbewijs examen.

Het ruiterbewijs examen

Voor het ruiterbewijs leg je verschillende examens af. Je zult twee praktijkexamens en één theorie examen afnemen. Het praktijkexamen bestaat uit twee delen. Je gaat een proefrit maken op een buitenterrein. Daar ga zul je een aantal verrichtingen laten zien. Hieronder vallen rijvaardigheden, op- en afstappen en verschillende losse oefeningen. Daarna zul je een rit maken op de openbare weg. Tijdens deze rit zal er gekeken worden naar je rijgedrag en reactie in verkeerssituaties.

Het theorie examen is een kort examen. Het theorie examen heeft meerdere multiple-choice vragen. Deze vragen zijn eerder in de cursus behandeld. De vragen zijn gerelateerd aan een stukje veiligheid, zorg en praktische zaken. Hierbij kun je denken aan veiligheid in de stal en op straat. Onder zorg valt een stukje gezondheid van je paard waaronder kennisgeving van verschillende ziektebeelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *